juli 23, 2015

Leef bewust


Het leven kan zo ineens in een klap voorbij zijn. Dat zijn natuurlijk dingen waar je niet over na wilt denken en ook niet al te veel bij stil moet gaan staan. Toch zie ik het de laatste tijd steeds meer om mij heen gebeuren en word ik hier steeds bewuster van. Aan de ene kant verandert dit de instelling van hoe ik leef, maar aan de andere kant maakt het mij eigenlijk enorm bang.

Ik ben persoonlijk erg bang dat ik ergens alleen voor komt te staan. Dat ik mensen verlies die mij enorm dierbaar zijn. Persoonlijk zou ik ook echt niet weten hoe ik hiermee om zou moeten gaan. Ik kan mij een gelukkig mens prijzen dat ik dit ook nog niet heb mee hoeven maken.


Aan de andere kant verandert het ook heel erg mijn instelling van hoe ik leef. Ik maak mij druk om mijn opleiding, of ik wel de goede keuzes maak, wat ik later voor werk wil doen, of mijn haar wel goed zit, of ik niet te dik of juist te dun ben. Eigenlijk zijn dat soort dingen zo van ondergeschikt belang. Er zijn zoveel dingen in het leven veel belangrijker.

Je zou je niet druk moeten maken om die kleine dingen. Want wat maken die paar kilo's meer of minder nou uit, je haar dat een keer niet goed zit en die 4 die je hebt gehaald voor een tentamen?! Natuurlijk is het niet leuk en kun je daar enorm van balen. Echter wees er wel van bewust dat jij leeft! Je leeft! Geniet van iedere dag en van alles wat je doet, want voordat je het weet, kan het voorbij zijn.


Natuurlijk zijn er veel verplichtingen waar jij je aan moet voldoen en wat er van jou verwacht wordt. Het is alleen jouw leven, jou lichaam en jij bepaalt wat jij er mee doet. Doe de dingen waar jij gelukkig van wordt, de dingen die jij wilt doen in je leven en probeer positief te blijven. Het gaat er om dat jij je goed voelt bij alles wat je doet en dat je kunt zeggen: 'Ik ben gelukkig.' Kijk daarom ook geen kilometers ver vooruit, maar geniet van alles wat je nu doet.

Dit hierboven is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf kan ik me vaak ook enorm druk maken over van alles en nog wat. Ik kijk vaak te ver vooruit, vraag mezelf af of ik wel de goede keuzes heb gemaakt, hoe mijn leven er over 10 jaar uit zal zien en of ik wel de verwachtingen van anderen kan waarmaken. Op dit moment besef ik dat ik dat helemaal niet moet doen en hoe belachelijk het eigenlijk wel niet is. Vandaar dat ik dit artikel nu ook schrijf.Iets wat mij heel erg helpt, is om zoveel mogelijk dingen uit mijn leven te gooien die mij negativiteit opleveren. Dit kan van alles zijn en is ook voor iedereen verschillend.

Wees blij en gelukkig met alles wat je hebt en spreek dit ook eens uit! Ik weet zeker dat iedereen dit heel erg kan waarderen.

'LIFE IS SHORT, AND IT IS HERE TO BE LIVED' 


9 opmerkingen:

 1. Een enorme eye opener! Goed dat je zo'n eerlijk en oprecht artikel durft te schrijven. En het allerbelangrijkste je hebt het verhaal goed over weten te brengen. (op in ieder geval mij)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie quote's :) Ik denk hier de laatste tijd ook veel over na, dat ik me niet zoveel zorgen moet maken omdat dat zo zonde van mijn tijd is. Genieten, daar moet ik mijn tijd aan besteden. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk geschreven en herkenbaar! Ik ben vaak heel blij met mensen om mij heen en bepaalde dingen, maar ik benoem weinig dat ik er echt blij en dankbaar voor ben, goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi artikel, en zo herkenbaar. Het leven is te kort om je constant druk te maken om vanalles en nog wat! Genieten moeten we doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind me er zeker ook in terug. Ik wil me minder zorgen maken en meer genieten van het leven, want het is veel te kort. Mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie quotes heb je opgeschreven en wat een mooie uitleg erbij. Het leven is inderdaad veel te kort, dus je moet zo veel mogelijk genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi opgeschreven! Ik ben hier echt helemaal mee eens. Veel mensen vergeten dit wel eens en ja, ik ook.. volgens mij is het menselijk om af en toe zo te denken. Liefs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan eigenlijk niets anders zeggen dan dat dit een prachtig mooi artikel is.. Dit zou iedereen een keer moeten lezen want veel mensen leven niet bewust genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg mooi artikel met zeker fijne quotes om bij stel te staan!

  BeantwoordenVerwijderen