juli 29, 2015

Tips voor een vakantie op Gran Canaria (Playa del Inglès)


Ongeveer 3 weken geleden ben ik samen met mijn vriend voor 8 dagen op vakantie geweest naar Playa del Inglès, een dorpje op Gran Canaria. In dit artikel vertel ik over wat wij hebben gedaan, onze ervaringen en tips. Ga je zelf op vakantie naar Gran Canaria of ben je benieuwd naar hoe mijn vakantie was? Kijk dan snel mee.


Tijdens onze vakantie verbleven we in een appartementencomplex in Playa del Inglès genaamd Jardin del Sol. Het appartement was voorzien van een boven en beneden verdieping met eigenlijk alle nodige voorzieningen. Bij het complex zat een groot zoutwater zwembad, dagelijks werd ons appartement schoongemaakt en het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.

Het appartement zat op een kwartiertje lopen van het strand en de duinen van Maspalomas. Taxi's stopten voor de deur en ook het openbaar vervoer. Wat mij betreft een aanrader!


Eten en drinken
 

- Water kun je op Gran Canaria beter niet uit de kraan drinken. Wij haalden bij de supermarkt om de hoek flessen water van 8 liter waar we nog geen 2 euro voor hoefden te betalen. Dit water schonken we over in kleinere flessen en bewaarden we in de koelkast van ons appartement.

- Horeca-medewerkers staan naast het terras om jou naar binnen te lokken. In het begin vonden we het lastig om hiermee om te gaan. Wij bekeken een kaart als we echt geïnteresseerd waren, viel het tegen dan lachten we vriendelijk en zeiden we dat we even verder zouden kijken. Je wilt namelijk wel je eigen keuzes maken en je niet gedwongen voelen om ergens te gaan eten.

- Op Gran Canaria kennen ze geen fooien. We hadden dit al gelezen in een reisboekje, maar werd bevestigd toen we bij een restaurant fooi wilden geven. De ober bracht ons het wisselgeld terug en stond erop dat we dit meenamen.

- Uit eten in Playa del Inglès was vrij goedkoop! Voor weinig geld krijg je een flink bord met eten. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Gemiddeld betaalden wij zo'n 35 euro voor een voor- en hoofdgerecht en 2 glazen drinken.


Overig

- Op de boulevard van Playa del Inglès stonden iedere middag en avond zo'n 10 mensen die prulletjes proberen te verkopen. Brutaal lopen ze met hun nep Ray-Ban zonnebrillen en kettingen langs je tafeltje om iets aan te smeren. Vooral deze mensen niet aankijken en oogcontact vermijden. Mochten ze je vragen, zeg nee en negeer het. Des te eerder houden ze het voor gezien en zoeken ze een ander slachtoffer.

- Een echte grote supermarkt met een normaal assortiment voor een redelijke prijs hebben wij niet gevonden. In de toeristische plaatsjes zaten voornamelijk kleine 'camping' supermarktjes. Je brood, beleg en drinken kun je hier prima halen. Mocht je iedere avond zelf willen koken, wordt dit een zware klus omdat bij deze supermarkten je boodschappen te doen. Grotere supermarkten lagen vaak net buiten deze toeristische plaatsjes. Ik ga er vanuit dat daar het assortiment veel groter is en de prijzen lager.

- Zowel de taxi als de bus is op Gran Canaria goed geregeld. De prijzen zijn laag en je kunt vrijwel overal komen. Ideaal! Wij hebben hier vaak gebruik van gemaakt.


Leuke activiteiten
- Excursies! Het eiland barst van de verschillende excursies waarmee je erg veel van het eiland te zien krijgt. Op de eerste dag van de vakantie hebben wij bij onze reisleidster de jeepsafari, kamelentocht, dolphin search, Aqualand en Palmitos park geboekt. Met de bus werd je opgehaald en aan het eind van de dag weer thuis gebracht. Erg handig en vooral erg leuk!

- Omliggende plaatsjes bezoeken! Dit kan erg makkelijk met het openbaar vervoer en in het plaatsje zelf kom je te voet een heel eind. Zelf zijn we naar Puerto Rico en Puerto de Mogan geweest.

Ben jij al een keer op Gran Canaria geweest?  

8 opmerkingen:

 1. Nee, ik ben er nog nooit geweest maar hat ziet er heel mooi uit!
  Dus ik zou best willen ;). Liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog nooit op Gran Canaria geweest, maar door dit allemaal te lezen wil ik wel eens gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben hier vroeger ooit geweest, maar daar kan ik me niets meer van herinneren. Mijn vriend en ik willen er nog eens naartoe, dus ik heb wel wat aan je tips :) Het lijkt me daar heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah ik wil hier ook nog wel heen, klinkt zo leuk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben hier nog nooit geweest, maar het klinkt erg leuk en de foto's overtuigen mij nu al helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne tips! Ik ben nog nooit in Gran Canaria geweest maar het lijkt me super mooi! Wat fijn dat de taxi en de bus zo goedkoop zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit had ik net nodig ik ga over 2 weken naar Gran Canaria dus goed om te weten! Wel raar dat ze geen fooi aannemen in sommige landen is het juist raar als je niks geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat lijkt me het héérlijk om daar op vakantie te gaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen