augustus 28, 2015

Wat ik fijn vind aan de zomer


Als ik moet kiezen tussen de zomer of de winter, zou ik toch eerlijk moeten bekennen dat ik meer een wintermens ben. Veel liever loop ik in een lange broek met een vest of een jasje dan in een jurkje met slippertjes. Ondanks dat heeft de zomer vele mooie dingen die ik niet zou willen missen. Deze heb ik op een rijtje gezet!

Vakantie
Tijd om te reizen, herinneringen te maken en meer mooie plekjes van de wereld te ontdekken. Zo ging ik afgelopen zomer naar Gran Canaria, Denemarken en een weekendje naar Hierden. Wat een bofkont ben ik toch ook. Op vakantie geniet ik altijd extra omdat ik op die momenten al mijn andere zorgen kan vergeten.

Quality time 
Eigenlijk valt dit punt ook onder de zomervakantie. Zowel doordeweeks als in het weekend ben ik altijd druk bezig met naar school gaan, studeren, lessen en concerten geven dat ik maar weinig in de gelegenheid ben om tijd door te brengen met mensen die mij dierbaar zijn. De zomer is daarvoor het ideale moment!

Fruit 
Aardbeien, sinaasappelen, watermeloen, galiameloen en druiven. Need I say more? Wat fruit betreft mag het van mij wel altijd zomer zijn!

Meer naar buiten
Wakker worden met de zon en de dagen die veel langer lijken. Thuis komen van een lange dag en toch nog even buiten kunnen zitten. Buiten eten, met de hondjes wandelen, door de stad slenteren of er even op uit gaan. Eerlijk is eerlijk dit is toch wel een enorm pluspunt aan de zomer!

Koude Radler en ijsjes
Iets minder serieus, maar niet geheel onbelangrijk. Ongestoord ijsjes eten en een koude radler drinken is toch wel echt een geluksmomentje van de zomer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk wat (schep)ijs heb weggewerkt de afgelopen maanden, oeps.

Vertel! Wat vind jij het fijnste aan de zomer? 

14 opmerkingen:

 1. Al die ijsjes en het zomerse fruit. Yummy! Ik vind het ook altijd leuk om te zien dat mensen vrolijker worden zodra het zonnetje zich laat zien en de temperatuur omhoog gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd fijn dat het weer wat warmer is en het zonnetje weer schijnt. De winter vind ik soms maar wat donker en grauw en dan kan ik weer helemaal opfleuren als het zonnetje weer lekker schijnt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De zon maakt mij in de zomer vaak zo vrolijk! Lekkere ijsjes, bbq, veel leuke dingen doen mrt vrienden en op vakantie gaan natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe heb ik het bbq'en nou kunnen vergeten te noemen!? Dat is ook altijd zo leuk en gezellig!

   Verwijderen
 4. Het gevoel van vrijheid, lekker naar buiten kunnen zonder 100 lagen kleding haha. Fruit ook, natuurlijk. Eigenlijk alles wat jij opnoemt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zomer betekent voor mij, zon, optredens in 't park, etentjes op 't terras, ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ik fijn vind aan de zomer is de vakantie natuurlijk! Je hoeft (bijna) niks, maar je mag veel. Lekker zwemmen, genieten van het zonnetje, uitgaan en genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bruin worden, bronzer, jurkjes en rokjes all that good stuff.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ijsjes, makkelijke kleding, buiten zitten, cocktails, vakanties, terrasjes,... ZALIG :) Al heeft de winter ook wel iets natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de zomer vind ik heerlijk vooral buiten zitten en genieten van de stilte met het water op de achtergrond!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind vooral het naar het strand gaan heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben wel echt een zomer-mens. Maar stiekem kijk ik alweer uit naar herfst en winter. Niet vanwege het weer, maar de sfeer rondom de wat koudere dagen. Kaarsjes aan, theetjes drinken, dekentjes, leuke accessoires in huis en ga zo maar door ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Herkenbaar! Er hangt dan altijd zo'n lekkere knusse sfeer! :-)

   Verwijderen