september 23, 2015

Waarom ik zo van de herfst houd


Velen zullen mij voor gek verklaren, maar ik denk dat de herfst mijn meest favoriete seizoen van het jaar is. Ik word natuurlijk enorm blij van de vele zonnestralen, maar vaak reageert mijn lichaam hier erg raar op. De koudere temperaturen zijn beter voor mij weggelegd. Vandaag deel ik 6 redenen waarom ik de herfst met open armen heb ontvangen!   


Sfeer - Herfst betekent gezelligheid in huis! Overal worden waxinelichtjes weg getoverd, de geurkaarsen aangestoken, sfeerkacheltjes aangezet en schalen gemaakt ter decoratie. Oftewel het hele huis wordt omgetoverd. Dit zorgt altijd voor een hoop gezelligheid. Ik ben er dol op! 

Fijne kleding - De jasjes, truitjes en laarsjes kunnen weer gedragen worden! Stiekem voel ik me hier veel fijner in en bovendien vind ik het altijd mooier staan. Niemand die nu nog commentaar kan leveren op het feit dat ik in mijn zwarte broeken woon.


Tv-programma's - Het is heerlijk om na een lange dag 's avonds in een pyjamabroek op de bank te kruipen. Er een grote mok thee en pepernoten bij te pakken om de leukste tv-programma's van het jaar te kijken! De hele vakantie heb ik met smart zitten wachten op Expeditie Robinson!

Donkere kleuren - Ja! Sinds dat het september is, heb ik de donkere kleuren nagellak weer uit de kast gehaald. Nagellak oogt altijd erg verzorgd. Bovendien kunnen donkere kleuren altijd en staat het zowel stoer als chique! Ideaal als je het mij vraagt!


Veranderende natuur - De natuur is op zijn mooist in de herfst! De najaarszon die door de bomen schijnt, het mos, de paddenstoelen en de bladeren die van de bomen vallen. Met een grillige wind is het nu de tijd om een wandeling door het bos te maken en te genieten van de mooie bruine, rode, oranje en gele kleuren.

In huis - Ondanks dat de herfst vele pluspunten heeft, is het natuurlijke ook een enorm gure regenachtige tijd. Aangezien je niet veel kunt beginnen, is het geoorloofd om een dag binnen te vertoeven. Lekker bloggen, samen filmpjes kijken, lekker te eten, te relaxen en te knuffelen.

Wauw! Tijdens het maken van dit artikel kon ik maar moeilijk een viertal foto's kiezen! Alle foto's maken mij zo enorm vrolijk! Kom maar op met de herfst!

Houd jij ook zo van de herfst? Of ben je toch meer een zomermens?

18 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk artikel! Ik ben echt een zomermens, maar ik hou ook onwijs veel van de herfst! Vooral de gezelligheid van de herfst vind ik geweldig! Daarnaast is de herfst ook mijn favoriete seizoen qua kleding, en inderdaad: donkere nagellak is zo mooi! Naar mijn mening veel mooier dan pastelkleurtjes haha :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa kan me er helemaal in vinden. Vooral de donkere kleuren, in inderdaad nagellak en lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben meer voor de zomer, maar de herfst kan ook zo z'n charmes hebben! Behalve de koude en de bijbehorende verkoudheden natuurlijk... Ik vind het prachtig om te zien hoe de kleuren van de bomen beginnen te veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel fijn artikel. Vooral ook een lekker knus en gezellig artikel, haha. Zelf vind ik ieder seizoen zijn charme hebben. Ik heb dus geen favoriet seizoen. :-) Ik kijk echt uit naar het moment dat de bladeren verkleuren, de paddenstoelen uit de grond ploppen en je het geknisper van de bladeren onder je voeten hoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben meer een zomermens, maar vind de natuur wel mooi in de herfst. Komt waarschijnlijk ook wel door m'n passie voor fotografie. De regen & wind haat 'k 't meest, maar gelukkig bestaan er ook mooie dagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan mezelf helemaal plaatsen in dit artikel. Ondanks ik dol ben op de zomer, verheug ik mij altijd veel meer op de herfst x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ik ben gek op de herfst! Vooral omdat je je huisje weer gezellig kan maken met kaarsjes en lichtjes en inderdaad de natuur wordt weer zo mooi. <3 Leuk artikel!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook echt dol op de herfst! Lekker warme trui, laarsjes aan en het bos in!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de sfeer van de herfst echt geweldig, en ik hou van de mooie truien en laarsjes en de donkere kleuren. Ik verafschuw wel het koude weer, ik ben totaal geen persoon die van de kou houd, doe mij maar lekker warm weer, daar tegenover vindt ik het dan wel weer heerlijk om lekker warm in een trui op de bank onder een dekentje te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig dat we vandaag ongeveer hetzelfde artikel hebben gepost. Blijkbaar vinden we veel dingen hetzelfde leuk aan de herfst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaa, heerlijk! Ik vind de herfst fijn, eigenlijk vind ik elk seizoen fijn op het moment dat het zich voordoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me hier helemaal bij aansluiten. Ik lig nou lekker op bed, laptop op schoot, tv aan. Lekker blogjes lezen & tikken. Ideaal weer voor hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke post! Ik ben het er helemaal mee eens! En nu je het zegt, ik ga morgen meteen een donkere kleur nagellak halen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben meer een zomertype, maar de kleuren die de bladeren gaan krijgen aan de bomen vind ik wel altijd mooi om te zien in de herfst :) Ik houd alleen niet van het regenachtige weer

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook gek op de herfst! Ik hou van de zomer, maar als de herfst eraan komt, vind ik het weer heerlijk. X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben geen gigantisch herfstmens, maar sommige dingen vind ik toch wel leuk aan dit seizoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben ook een herfstmens. Ik kan namelijk die klamme benauwde zomers waarsbij het zweet van je afgutst niet waarderen hier in NL... Geef mij de windstoten en de regen maar! haha xx

  BeantwoordenVerwijderen