oktober 14, 2015

My Story - Soms moet je afscheid nemen


Soms moet je afscheid nemen. Enkele maanden geleden schreef ik een wel heel persoonlijk, open en eerlijk verhaal over de afgelopen twee jaren. 'Ziek' vind ik zo'n naar woord, maar eigenlijk was ik dit wel. Mocht je benieuwd zijn naar mijn hele verhaal dan kun je die hier lezen: kilo's verdwenen, maar ook mijn sterke karakter. De afgelopen maanden is er weer enorm veel gebeurd en dit wilde ik graag op papier zetten.

Knop om
Toen ik afgelopen zomer met ons gezin en hondjes in Denemarken op vakantie was, besloot ik een knop om te zetten. Ik had er genoeg van en het moest nu echt gaan stoppen! De onzekerheid en de controle wat betreft het eten beheerste nog altijd mijn hele leven. De ware Desiree moest en zou weer te voorschijn komen. Het bloggen heeft me hier enorm goed bij geholpen. Schrijven helpt mij namelijk erg goed te relativeren. Bovendien was het een uitlaatklep en een stok achter de deur.

Relativeren
Steeds meer begon ik te beseffen dat ik moest gaan genieten van al het moois om mij heen. Ik koos ervoor om trots te zijn op datgene wat ik al bereikt heb in plaats van mezelf onderuit te halen en het kwalijk te nemen als iets niet 'perfect' ging. Bewust koos ik er voor in alles het positieve te zien, mezelf te motiveren en te relativeren.

Alhoewel het in de vakantie zo goed ging, was ik bang om weer naar school te gaan. Bang dat ik binnen 1 schoolweek weer terug bij af zou zijn en opnieuw kon gaan beginnen met terugvechten. Echter gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en stelde de vraag: 'Wat is het ergste wat me kan overkomen?' Ik realiseerde me toen eigenlijk dat dat zo erg nog niet zou zijn.


Relatie beëindigen
Er bleek alleen nog één blokkade te zijn tot aan de ware Desiree. Namelijk mijn relatie van bijna een jaar. De laatste weken en misschien zelfs wel maanden besefte ik steeds meer dat deze relatie alles behalve goed voor me was. Ik had niet een prins op het witte paard, maar een man op een ezel. Alweer. Ondanks dat bleef ik mezelf voor de gek houden.

Het vulde me niet aan, maar hield me juist tegen. Alles wat ik nodig heb in een relatie, kon (en zelfs wilde!?) hij me niet geven. De dingen die ik het belangrijkste vind, deden er voor hem niet toe...namelijk een gelukkig huisje, boompje, beestje.

Nee, ook dit moest stoppen en ik besloot de knoop door te hakken. Het was alsof er een last van mijn schouders af viel en er een wereld voor mij openging. Alhoewel ik het hem altijd verweet dat hij zo egoïstisch in het leven staat, ben ik blij dat ik nu voor een keer ook een egoïstische keuze heb gemaakt.

Zoals mijn beste vriendin zo mooi zei: 'Ergens op deze wereld loopt er iemand rond die jou wel gelukkig kan en wil maken. Die jou wel door en door wil kennen en die jou net zo hard nodig heeft als jij hem.'

It's good to be back
Ergens ben ik voorzichtig met het doen van de volgende uitspraak aangezien het nog alle kanten op kan gaan, maar het gaat goed. Echt heel goed met me. De pitbull lijkt weer terug te zijn. Ik sta stevig in mijn schoenen, heb weer een beetje 'schijt' aan de rest van de wereld en ga recht op mijn doelen af. Het eten gebruik ik niet meer als controlemiddel waardoor ik weer vol zit met energie. Ongelooflijk veel voldoening haal ik uit al het werk dat ik mag doen en de kansen die ik krijg. Dit motiveert mij enorm om keihard te werken. Bovendien geniet ik van de kleine dingen en zie alles weer rooskleurig! Ja, ik geniet!

'Enjoy the little things in life'

Liefs, Desiree

10 opmerkingen:

  1. Wauw, sterk ben je zeker! Goed dat je voor jezelf koos :) en ik ben het eens met je vriendin.
    Die leuke jongen(man) loopt ergens rond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te horen dat je nu weer geniet! En wat knap dat je uiteindelijk wel een punt achter je relatie hebt weten te zetten, ik weet als geen ander hoe vervelend het is om maar door te blijven sudderen in een niet werkende relatie... Het doet je pijn en absoluut niets goeds! Gelukkig is de pitbull in je weer terug en kun je je de komende tijd bezighouden met vooral maar één ding en dat is GENIETEN! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je dit onwijs mooi geschreven en wat fijn (sorry voor het woord) dat het weer goed met je gaat! En dat je de knoop had doorgehakt in de relatie, vind ik erg knap van je. Ik heb het zelf ook een keer gehad en weet dat het moeilijk is, maar er valt dan inderdaad een last van je schouders. Op een dag kom je de leukste jongen van de hele wereld tegen bij wie jouw geluk voorop staat. Top dat je weer kan genieten in het leven <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het fijn (sorry dat ik dat word gebruik hihi) dat je de knop om hebt gezet en zulke belangrijke beslissingen hebt genomen. Een relatie beëindigen na een jaar is moeilijk, zelfs als je niet helemaal gelukkig bent. Maar het feit dat hij je niks kon bieden is echt geen leuk vooruitzicht en het is dus super dat je dit gedaan hebt. Focus je op de mooie dingen in het leven en dan komt het helemaal goed. Het heeft tijd nodig, maar je red het wel <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super knap van je dat je dit allemaal heb doorgezet! Een relatie stopzetten is nooit leuk, maar als jij je erdoor beter voelt heb je alleen maar de juiste keuze gemaakt! Keep up the good work!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een fijn artikel meis. Goed om te horen dat je voor jezelf hebt gekozen. Dat is absoluut niet egoïstisch. Want je moet goed voor jezelf zorgen en als je relatie je daar niet bij helpt is het ook geen aanvulling. Toch blijft zoiets moeilijk. Maar gelukkig ben je er zeker van dat dit een juiste beslissing is geweest. Hou dit positieve gevoel vast, you can do it. Liefs Nina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed om te horen dat het stukken beter gaat. Hoe moeilijk het ook is, soms zijn die zwaardere keuzes juist de weg naar geluk of in elk geval jezelf weer terugvinden. Ga zo door, hou het vol :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi geschreven hoor, fijn dat t wel wat beter gaat! Leuke blog :)

    Liefs irene

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw wat heb jij dit mooi en openhartig geschreven. Ik kom vandaag voor het eerst op je blog, maar ga hem toevoegen aan mijn blogleestijst

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw, wat een ontzettend mooi artikel. Ik heb de strijd ook gevoerd en de aanhouder wint, fijn dat het zo goed gaat!!

    BeantwoordenVerwijderen