november 10, 2015

Cheffrey - Tortillataart

sonja bakker recept

Tijd voor Cheffrey! Ik zou graag mijn jongste broertje aan je willen voor stellen. Hij heet Jeffrey is 13 jaar en gek op koken/bakken. 1 + 1 is 2 en zo ontstond een nieuw concept. Vandaag is het tijd voor zijn aller eerste gastblog. We maken namelijk samen tortillataart! 

Even een foto uit de oude doos, dit ben ik samen met mijn zus Desiree. 

Laten we snel doorgaan met koken. Het recept vond ik op de website van de Lidl. Hier heb ik ook alle ingrediënten gekocht. Oftewel een snelle, makkelijke én goedkope maaltijd.

Wat heb je nodig?
- 8 wraptortilla's
- 500 g mager rundergehakt
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 150 ml milde salsasaus
- 150 g roomkaas
- 150 g geraspte kaas

Op de site stond dat dit een recept is voor 8 personen. Echter eten wij vaak met 4 à 5 personen 1 taart.

Bereidingstijd?Maximaal 25 minuten

Hieronder laat ik in verschillende stappen zien wat je moet doen om deze taart te maken. 

Verwarm de oven voor op 170 graden en begin met het rul bakken van het gehakt.


Voeg hier vervolgens de gesnipperde ui aan toe.


Snijd ondertussen alle paprika's in kleine stukjes.


Voeg de paprika samen met de gepelde tomaten toe aan het gehakt.


Zelf snijd ik altijd de wraps in een ronde vorm zodat ze precies in de springvorm passen.


Smeer nu alle wraps in met een laagje roomkaas.


Leg de wrap in de springvorm en schep een deel van het gehakt op de wrap. Herhaal dit net zolang totdat de wraps op zijn. Op de aller laatste wrap strooi je de kaas!


Ja! De taart kan nu voor 10 minuten in de oven!


Hmm! Ziet dit er niet lekker uit?


Tadaa! Serveer dit samen met een stokbroodje en je hebt een perfecte maaltijd voor op een regenachtige zondag.

Eetsmakkelijk en heel veel succes bij het maken van deze tortillataart! 

8 opmerkingen:

  1. Oooh, wat krijg ik hier trek van zeg. Ziet er super lekker uit. Leuk dat je broertje een gastblog schrijft! Een vriend van mij heet ook Jeffrey en is ook dol op koken. Wij noemen hem ook altijd Cheffrey of Chef Cheffrey :') x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit! Nooit verkeerd als een man goed kan koken/bakken, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er verrukkelijk uit !
    Zelf eten wij ook regelmatig zo'n soort taart, maar dan net anders:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah lekker zeg! Ik vind het wel iets hebben van lasagne en daar ben ik dol op! Ik ga deze zeker eens maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha Cheffrey, dat klinkt leuk!
    Het recept klinkt heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh dat ziet er heel smakelijk uit zeg, Hmm. Lading kaas erop hihi. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Omnomnom, KAAAS. Dit wil ik zeker een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen