november 17, 2015

Happy moments #2


Vorige week schreef ik een artikel over mijn zogenaamde winterdepressie. Oké, dit is lichtelijk wat overdreven, maar door de drukte vind ik het nog steeds lastig om stil te staan bij alle mooie dingen die zich afspelen en bewust te blijven genieten. Tijd voor een hoop happiness!

1.Vrienden 
De schaarse vrije tijd die ik heb, breng ik maar al te graag door met familie en vrienden. Uit eten gaan, wijntjes drinken, winkelen, kletsen of een filmpje kijken. Ik ben blij met een paar vrienden die er altijd voor mij zullen zijn én die me kennen als geen ander.

2. Conservatorium
Je zult het niet geloven, maar op dit moment word ik echt gelukkig van de dagen die ik doorbreng op school. Met plezier sta ik voor dag en dauw op om naar Zwolle te gaan. De weken vliegen voorbij en het trompet spelen lijkt nu erg 'goed' te gaan! Het is echt bijzonder om dag in dag uit omringt te zijn met mensen die jouw passie voor muziek delen.


3. Kerst
I know! Het is nog maar november, de temperaturen zijn nog veel te hoog en Sinterklaas is nog niet geweest, maar ik zit met mijn hoofd al bij de kerst. De kerstlampjes hangen al in mijn slaapkamer, de kerstliedjes tijdens de lange treinreizen maken mij super vrolijk en alle decoratie in de winkels kan ik met moeite weerstaan. Kom maar op met die witte kerst!

4. Les geven
Momenteel geef ik zo'n 8 tot 10 uur in de week les als muziekdocent. Trompetlessen, groepslessen, educatieve projecten, maar ook als muziekdocent op een basisschool. Het blijft een enorme uitdaging en iedere week weer leer ik super veel. Bovendien blijft het geweldig om kinderen te inspireren en enthousiast bezig te zien met muziek.

5. Back on track
Met vallen en opstaan ben ik zo goed als helemaal weer de oude. Natuurlijk gaat het af en toe wat minder, maar ik geloof dat dit menselijk is. Ondertussen kan ik de controle over alles meer loslaten en realiseer ik me maar al te goed dat ik hier best trots op mag zijn!

Happiness is a choice you decide!

17 opmerkingen:

 1. Wat een fijn lijstje meis! Kerst muziek wordt bij mij ook al volop afgespeeld, wordt altijd zo vrolijk van die muziek! :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hoop mooie dingetjes! Ik vind het op zulke momenten ook lastig om stil te staan bij de mooie dingen in het leven. Maar zo'n lijstje helpt enorm. Goed om te lezen dat het steeds weer beter gaat met je. Ik kijk ook heel erg uit naar kerst, alleen voelt het nog zo ver weg omdat het nog zo 'warm' is. Gek hé?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Dat helpt je iets meer stil te staan bij alles! Merk nu dat ik nog van alles vergeten ben in mijn lijstje, haha! Het is inderdaad nog veel te warm voor deze tijd van het jaar!

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je je zo goed als de oude voelt zeg! Stoer dat je lesgeeft als muziekdocent.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stilaan begin ik ook al in de kerstsfeer te komen. En stiekem is het niet zó lang meer he! (; School maakt me op dit moment helemaal niet gelukkig, ik verdrink bij wijze van spreken in het werk! En bij gebeurtenissen zoals vorige vrijdag is het moeilijk om nog gelukkig te kunnen denken, want zeg nu zelf, in wat voor wereld leven wij toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Bah...vreselijk! Heel veel succes met school! <3 You can do it!

   Verwijderen
 5. Leuk lijstje!! :) Fijn dat je je steeds meer de oude voelt!

  Liefs Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne dingentjes! Ik kijk ook zo enorm uit naar kerst: dit is voor mij echt de meest gezellige periode van het jaar. Nog een aantal weekjes en dan is het alweer zover! Ik moet alleen nog wel even wat kerstcadeautjes halen bedenk ik me nu haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha same here! De laatste weken van het jaar vind ik echt geweldig! Van mij mag dat echt weken duren.. Ohja, kerstcadeautjes! Dat moet ik ook nog doen! ;-)

   Verwijderen
 7. Dit zijn inderdaad mooie en fijne dingen! De feestdagen vind ik zelf altijd heel dubbel. Aan de ene kant is het heel gezellig, maar toch ook wel weer stressvol, je wordt overal en nergens verwacht en het liefst alles op de avond van 1ste kerstdag. De sfeer die het met zich mee brengt door de aankleding thuis en in de winkel(straten) vind ik wel super.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Daar heb je gelijk in. Alleen is kerst veel te leuk en moet ik eerlijk bekennen dat ik er alleen maar van geniet! Geen tijd voor stress..

   Verwijderen
 8. Ben zelf ook superexcited voor kerst! Blij dat ik niet de enige ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijn lijstje! En mooi om te horen dat je je zo goed op je plek voelt bij je studie, dat is toch wel erg belangrijk :) Je bent goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is zo goed om af en toe stil te staan bij de fijne dingen in het leven.. Die gaan vaak te snel als normaal voelen. Super fijn dat je zo blij bent met je studie! Toch een groot gedeelte van je leven.

  BeantwoordenVerwijderen