november 20, 2015

Wat doen voor het einde van het jaar?


November is ondertussen in volle gang! De pepernoten en speculaasbrokken liggen weer in de winkels, de blaadjes vallen van de bomen, 's avonds is het vroeg donker, de kaarsjes en sfeerkacheltjes gaan er bij aan én de eerste koppen chocolademelk heb ik al burgemeester gemaakt. Ik kan altijd enorm uitkijken naar de laatste weken van het jaar!

Nu ik dit schrijf, zit ik met een grote trui aan op de bank en heb ik een kerst afspeellijst op sportify aangezet. Een beetje vroeg wellicht, maar hè je kunt er niet lang genoeg van genieten! Wat mij betreft kan de kerstboom niet lang genoeg in huis staan.

Ondanks dat mijn verjaardag me gestolen kan worden, hangt er tijdens de kerst een enorme fijne en knusse sfeer waar ik erg blij van word.

Oké, ik dwaal af. Ik wilde namelijk een aantal dingen delen die ik graag nog wil doen voor het einde van het jaar!


1. Kerstmarkt bezoeken
Al jaren wil ik super graag naar een kerstmarkt! Het aller liefste een grote zoals in Oberhausen. Ik ben enorm benieuwd naar alle kraampjes en de sfeer die daar hangt. Op dit moment lijkt het erop dat deze droom dit jaar werkelijkheid gaat worden, haha.

2. Foto's maken
De laatste keer dat ik met de camera onder mijn arm op pad ging, was in de zomervakantie toen ik op Gran Canaria was. Veel te lang geleden dus! De komende weken wil ik dan ook meer tijd vrij maken om van alles en nog wat op de gevoelige plaat vast te leggen. Stay tuned!

3. Zelf pepernoten maken
Oliebollen maken doen wij traditiegetrouw ieder jaar bij mijn opa en oma in de schuur. Ook krijgen we ieder jaar een trommel met zelfgemaakte 'kniepertjes' van mijn oma. Pepernoten kopen we echter altijd in de winkel. Tijd om ook die een keertje zelf te maken!4. Lezen
Heerlijk vind ik het om in een verhaal op te gaan. Maar net zoals fotograferen, neem ik ook veel te weinig tijd om te lezen. Er zijn zoveel dingen 'belangrijker'. Lezen doe ik dan ook alleen in vakanties. Wellicht heb ik hier tijd voor in de kerstvakantie!

5. Er even tussenuit
Iedere zomervakantie weer roepen mijn ouders dat we veel vaker 'er even tussenuit zouden moeten'. Zo gezegd zo gedaan. Voordat het nieuwe jaar begint, ontsnappen wij even aan het normale leventje. Nieuwe plekjes ontdekken, genieten en opladen!

Wat wil jij nog doen voor het einde van het jaar? 

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik wil ook nog zo graag naar een kerstmarkt in Duitsland. Had al bijna treinkaartjes besteld haha. Ik ben er vroeger toen ik klein was een keer geweest, in Oberhausen. Jammer genoeg kan ik mij daar niet veel meer van herinneren, maar wel dat er een gigantische draaimolen stond. Ik was helemaal om haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie er even tussenuit gaan. Hopelijk naar een warme bestemming hihi?! En een kerstmarkt wordt voor mij ook weleens tijd. Idd, Oberhausen ofzo. Misschien eens met mijn vriend over hebben ;) Ik vind dit ook de gezelligste tijd van het jaar, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij ook superleuk om een kerstmarkt te mogen bezoeken. Maar pepernoten bakken klinkt ook niet verkeerd hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb stiekem ook al heel wat kerstliedjes geluisterd, zo fijn, al even in de stemming te komen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou ook wel weer een kerstmarkt willen bezoeken! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oehh, zelf pepernoten maken lijkt me zo lekker! Hopelijk gaat dit allemaal lukken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kerstmarkt in Oberhausen is zeker leuk, én had je stiekem vorig jaar al heen gekund he :-p
  Maar stiekem vond je ons gewoon niet leuk genoeg, lol. haha!
  Ik wil ook even pepernootjes maken met mijn kids, maar dan wel de luxe editie... vrijwel kant en klaar haha!

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke doelen, ik heb niet echt dingen die ik wil haha:p

  Liefs Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie haalbare doelen! Ik wil dit jaar ook nog naar een kerstmarkt en ik moet ook gauw weer naar de bibliotheek om wat mooie leesboeken te halen want het is alweer veel te lang geleden dat ik daar de tijd voor heb genomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk lijstje!
  Een kerstmarkt bezoeken om écht in de kerstsfeer te komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh de kerstmarkt wil ik echt nog een keer bezoeken! Dat lijkt me echt geweldig om mee te maken! En zelf pepernoten maken ben ik ook nog van plan! Het water loopt me in de mond haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen