november 13, 2015

Winterdepressie

december dip

Je leest het goed. Volgens mijn ouders heb ik last van een heuse winterdepressie. Oké, dit klinkt allemaal wel heel serieus, neem het met een behoorlijke korrel zout! ;-)

Druk
De laatste tijd heb ik het druk... Dit is ook de reden waarom er zo weinig artikelen online zijn gekomen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat staat mijn agenda helemaal volgepropt. Ben ik niet op het conservatorium voor lessen, dan ben ik wel zelf aan het les geven, aan het snabbelen, aan het studeren/ voorbereiden, geef ik concerten of heb ik orkestrepetities. Oftewel ik doe dag en nacht datgene wat ik het aller liefste doe! Ik ben dankbaar en geniet enorm!


Eigen vijand
Een echte vrije dag zit er voor mij niet in de komende tijd, maar ook dit is eigenlijk een win-win situatie. Zo af en toe ben ik mijn eigen grote vijand. Ik ben namelijk een ster in mezelf dingen wijs maken waardoor ik spoken ga zien. Wanneer dat het geval is, heb ik afleiding nodig om weer met de beide benen op de grond te worden gezet. Nu ik het zo druk heb, is er zoveel afleiding dat ik geen moment de kans heb om met mijn gedachten op de loop te gaan.  

Het bloggen gebruikte ik altijd als ik 'die afleiding' nodig had. Op dat moment liep ik rond met te veel in mijn hoofd en wilde ik mezelf onder controle houden.

Niet is wat het lijkt
Dit klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar niets is wat het lijkt. De afgelopen dagen kon ik amper op mijn benen staan en voor mijn omgeving was ik niet te genieten. Vermoeid, gestrest en negatief. Wellicht heb ik iets te veel hooi op mijn vork genomen en gaat dit niet samen met het feit dat ik alles goed wil doen. Maar hè, dit is weer een goede leer voor de volgende keer! 


Kerst
Ondertussen heb ik mezelf weer helemaal bij elkaar geraapt. Dit mede dankzij de prachtige kerstliedjes tijdens de lange treinreizen.

Op de een of andere manier word ik altijd ontzettend vrolijk en gelukkig van de feestdagen. Samen met alle dierbaren om me heen genieten van de laatste weken van het jaar. Lekker eten, lekker drinken en bovenal veel gezelligheid! 

De waxinelichtjes branden volop, de eerste oliebollen heb ik al getest en ook de pantoffels zijn weer te voorschijn getoverd. De kerstboom kan wat mij betreft niet snel genoeg in huis worden gezet.

Voor nu moet ik nog even een paar weken doorbijten en tel ik rustig af tot aan de kerstvakantie!

'Tis the season to be jolly!

12 opmerkingen:

 1. Ahhh, zoals ik het nu lees is het misschien wel verstandig om een stapje terug te doen en zo af en toe een rustmomentje te pakken. Naja, moet ik zo nodig zeggen. Ik kan er ook wat van de laatste tijd! Maar je hebt gelijk, de feestdagen komen er weer aan en dat betekend volop gezelligheid en blijheid! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niet verkeerd af en toe een stapje terug te doen, dat begrijpt iedereen. Je doet het ook niet voor hen, maar voor jezelf. Gelukkig lukt het al om jezelf weer een beetje te herpakken, dan kan je extra van de komende feestdagen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe lekker rustig aan, en maak het niet te druk voor jezelf. Maar doe ook af en toe wat leuks, dan ga je je vanzelf weer helemaal de oude voelen :)
  Liefs Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed dat je zo veel moois uit kerst liedjes en de feestdagen haalt! Het blijft lastig om zo veel hooi op je vork te nemen en het is belangrijk het optijd toe te geven. Een stapje terug maakt niets uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je hier over schrijft! Succes de komende weken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Loop jezelf niet voorbij hé lieverd! Probeer ook af en toe wat rustmomentjes in te plannen. I know, dat is lastig met een drukke agenda, maar zo af en toe wel noodzakelijk! Ik kijk stiekem ook al uit naar de feestdagen, zo zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Positief blijven Desiree! En probeer inderdaad wat minder hooi op je vork te nemen, dit zal je zoveel beter doen! Enne... kerstliedjes zijn geweldig om je positief te maken hihi! Fijn weekend. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je toch uit je dip hebt kunnen klimmen, en dat je zo kunt genieten van de komende feestdagen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Doe het rustig aan en let goed op jezelf meid! Geniet maar alvast van de Kerst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pas goed op jezelf hoor, geniet van de leuke dingen en neem rust op zn tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo te lezen heb je de feestdagen ook even nodig. Ga er heel erg van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen