december 28, 2015

Diary - Midweek in Vaals (Zuid-Limburg)

vakantie Zuid-Limburg

Iedere dag van onze vakantie in Zuid-Limburg schreef ik een kort verhaaltje... 

Vrijdag 18 december 
‘s Ochtends pak ik snel al mijn spullen in. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik over een paar uur daadwerkelijk op vakantie ben. Papa laadt alle spullen in de auto en vervolgens is het wachten op Kevin. Mijn oudste broertje moet namelijk nog naar school om een tentamen te maken. Om kwart over 12 pik ik hem op en rijden we samen langs de Lidl om broodjes te halen. Tijd om te vertrekken naar Zuid-Limburg! Rond 5 uur komen we aan op het park, pakken we onze spullen uit en halen we een patatje. ’s Avonds spelen we nog een paar potjes Cluedo, wat ondertussen ons favoriete spelletje is! (dankjewel Sinterklaas) We drinken nog een laatste biertje en duiken rond 11 uur ons bed in.  

Zaterdag 19 december
Na een wat rare eerste nacht word ik om precies 9 uur wakker. Ik lijk nog wat slaapdronken, maar na een uitgebreide brunch en een douche ben ik helemaal de oude. Wanneer iedereen in het gareel is, loop ik samen met Kevin naar de parkeerplaats om de auto op te halen. Dit leek te mooi om waar te zijn. Met de auto kon je namelijk niet meer het park op. Auto rijden is hier trouwens nog een behoorlijke kunst met al die hellingproefjes!

Op naar Maastricht. Wat een drukte! Nog nooit heb ik zoveel mensen bij elkaar gezien in een winkelstraat. My god! Kerstgekte! Ondanks dat hing er een gezellige sfeer op de kerstmarkt. Maastricht is een mooie stad met heel veel bijzondere winkels. (Zover ik daar door de menigte heen wat van kon zien.)

Na het eten gingen we naar de kerstparade in het mooie plaatsje Valkenburg. Ook hier stond je kop aan kont. Om half 10 ploffen we op bank met een drankje en wat lekkers. Benieuwd naar wat we morgen gaan zien!travel Holland

Zondag 20 december
Het is alweer een paar jaar geleden dat we hier geweest zijn. Het Drielandenpunt is op 3 kilometer afstand en dat moet je als Nederlander gewoon gezien hebben. Ik was uitgeroepen tot chef camera en je begrijpt dat alles dan op de gevoelige plaat moet worden vast gelegd. We lopen wat rond in Vaals en rijden vervolgens door naar het Duitse plaatsje Aachen. Verrassing! Nog een kerstmarkt! Een mooiere dan die in Maastricht als je het mij vraagt. Echt leuk om te zien. Door al die eetkraampjes wordt je zelfbeheersing behoorlijk op de proef gesteld.

Al een paar dagen zijn we op zoek naar een echte (lekkere) Limburgse vlaai. En die hebben we gevonden hoor! We hebben de ogen wat groter dan de maag, maar hij was erg lekker.   

Maandag 21 december
9 uur en ik ben weer klaar wakker! Ik spring eruit, zet een kop thee en tik een aantal artikelen in Word. Het leven zonder Internet is toch nog een behoorlijk wennen. ;-) We gaan vandaag naar de grotten in Valkenburg. Dit moet de bekendste en oudste kerstmark van Europa zijn en staat in de top 10 kerstmarkten van de wereld. Jeffrey en ik kijken onze ogen uit! Wauw! Wat enorm bijzonder om te zien. Alles hier in Zuid-Limburg lijkt omgetoverd in een kerstsprookje. Het is bijzonder lekker weer voor deze tijd van het jaar, daarom doen we net alsof het wel winter is en eten we ’s avonds een kom snert! Hmm! Morgen is alweer de laatste dag...

Dinsdag 22 december
Wat heeft het gespookt vannacht en nu nog steeds trouwens. Het is niet echt weer om naar buiten te gaan. Alleen als je jezelf kapot wilt laten waaien. (en daar zijn wij niet zo van..) Mama heeft een geniaal idee! Bij de Action kopen we een gourmetplaat en bij de Lidl allemaal vlees, vruchtjes en stokbrood. Je raadt het al, de hele middag hebben wij ons vermaakt aan tafel!

Ik wil graag nog wat foto’s maken van het park en tussendoor wat WiFi aftappen bij het restaurant, dus besluit tegen al mijn principes in toch maar naar buiten te gaan. ’s Avonds koop ik trouwens nog de halve DM leeg. (Psst, voor een winactie!) Traditiegetrouw sluiten we de laatste avond af met allemaal spelletjes. Wat vliegt de tijd.

Woensdag 23 december
Het is helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Voor half 11 moeten we het park verlaten. Een hele uitdaging voor ons, maar het lukt! Na een rit van 3 uur zijn we rond half 3 weer in het mooie Drenthe. Toch fijn om weer thuis te zijn. Mijn eigen bed die heb ik namelijk wel gemist de afgelopen nachten. Home Sweet Home. 

Liefs, Desiree

9 opmerkingen:

 1. Haha, leuk, hè?! De DM.
  Wij zijn ook aan het gourmetten geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, al die kerstmarkten. Dit jaar heb ik er geen bezocht helaas. Kan me voorstellen dat er enorme drukte was. Hier was het ook echt niet te doen in de stad. Dm is leuk shoppen hé, hihi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat leuk! Zuid-Limburg vind ik erg mooi, vooral in de zomer. Ik ben zelf nog nooit naar het Drielandenpunt geweest. Heel erg, I know haha! Aachen is ook erg leuk en ook lekker dichtbij. Ah, ik ben benieuwd naar de spulletjes di je bij de DM hebt gescoord! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heel gezellig! Ben benieuwd naar de winactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooohhhh de DM...! Die winkel is he-le-maal geweldig! Wat leuk dat je trouwens in Limburg bent geweest, ik woon namelijk in Limburg, haha. :-)
  Ik ben trouwens best wel benieuwd naar de winactie... ^_^ ♡_♡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dat is toevallig! Leuk! Stay tuned! Die zit eraan te komen! :-)

   Verwijderen
 6. Ik vind waaiend weer snachts ook altijd zo spookachtig haha, leuk en origineel artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Helemaal in een vreemd bed haha! Dankjewel! Lief compliment! :-)

   Verwijderen