december 18, 2015

Help! Mannen!

vakantie Denemarken

-Neem dit artikel met een korreltje zout- Lang heb ik getwijfeld of ik dit artikel wel of niet moest plaatsen. Er lezen namelijk mensen mee waarvan ik niet zeker weet of ik zou willen dat die dit zouden lezen. Anyway, mijn stukje internet is een persoonlijk dagboek en dat moet het ook blijven! Lees daarom snel verder.

Een sprookje
Het fenomeen mannen kennen we allemaal wel. Zoals velen weten, heb ik (voor mijn doen) een lange relatie achter de rug. Ondertussen is dit enkele maanden geleden. Het voelde goed om hier een punt achter te zetten en ik heb er dan zeker ook geen spijt van gehad. Sindsdien voel ik me de oude ik die zelfverzekerd in het leven staat en op haar doel afgaat.

De ideale man zoals je die ziet in films. Daar geloof ik even niet meer in. Nee, de echte ware is een sprookje. Al vrij snel nadat het uit ging, ben ik gaan daten met een andere jongen. Het was leuk, maar een ander vertrouwen, kon ik (nog) niet. Het daten werkte als een soort 'rebound'. Er werd een spelletje met me gespeeld en ook daar heb ik snel mee afgehandeld.

Ik ben er klaar mee
Pas geleden vroeg iemand me of ik het niet miste. Nou nee, eigenlijk niet. Is mis geen half gebakken relatie, iemand die een spelletje met me speelt of iemand die me 'verkeerd' behandelt. Ik lijk er even helemaal klaar mee te zijn. Mannen die me als meer zien dan vriendschappelijk houd ik op gepaste afstand.

Een ding heb ik wel geleerd! Iemand die echt van je houdt, gaat voor je door het vuur, accepteert en waardeert je zoals je bent, steunt je in alles en wil niets liever dan bij jou zijn. En dat, dat mis ik! Ieder ander maakt geen schijn van kans.

Van mezelf wist ik dat ik soms hard kon zijn, een bitch wel te verstaan, maar dat het zover ging, dat wist ik niet. Je kunt in ieder geval stellen dat ik niet over mezelf heen laat lopen, haha.

Afkeer
Ergens heb ik geen idee waar deze afkeer vandaan komt. Ik herken mezelf namelijk niet. Waarom lijkt het alsof er geen 'ware man' voor mij op deze wereld rondloopt? Er alleen maar mannen zijn die me niet op de juiste manier behandelen? Of nouja, er is er eentje geweest. Die heb ik alleen zo vaak afgewezen dat hij me inmiddels wel heeft opgegeven.

Ergens weet ik ook wel waar dit vandaan komt. Onzekerheid, angst om weer alles te geven aan iemand die er geen recht op heeft. Iemand die verkeerd voor mij blijkt te zijn en waar ik niet oud mee zal worden...

Life is good!
Voor nu blijf ik lekker genieten van het vrije leventje, heb ik alle tijd om de dingen te doen die ik leuk vind en om mijn dromen uit te laten komen. Ik wacht rustig af totdat er een man voorbij komt die mij het tegendeel bewijst. Want ooit, ooit komt het goed! Dat weet ik zeker! Life is good! 

Liefs, Desiree

13 opmerkingen:

 1. Wat vervelend! Ik heb gelukkig ruim 2.5 jaar een relatie nu en dat verloopt fijn ♡ Ik kan me ook echt geen leven zonder man inbeelden... Als ik een nachtje alleen slaap word ik al gek. Verschrikkelijk. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aii, na een lange relatie meteen gaan daten met een ander is zeker geen strak plan, dan kom je juist in de knoei. Maar voor zover ik nu kan lezen, ben je de ''ware'' ook nog niet tegengekomen. Ja, het is maar net wat je onder de ''ware'' verstaat. Niemand is perfect en er bestaan ook geen perfecte mannen, maar ook geen perfecte vrouwen. Ik heb zelf nu bijna 3 jaar een relatie, waar ik ook ups en downs mee heb gehad. Maar uiteindelijk vul je elkaar aan, omdat je beiden niet perfect bent. Trust me, op een dag loop je hem vanzelf tegen het lijf! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap dat je het lastig vond om dit te plaatsen. Maar dat is absoluut niet nodig. Dit is jouw gevoel, en dat is goed. Onthoud dat <3 Jouw prins op het witte paard komt heus wel, dat weet ik zeker. En als het zover is, dan voel je dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hoeft er niet bij te zeggen dat je dit artikel met een korreltje zout moet nemen hoor. Ik neem dit al jaren bloedserieus! ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi. En mooi dat je zo voor jezelf hebt kunnen kiezen en ook blij bent met die keuze. En natuurlijk komt het goed. Als je straks weer een relatie hebt denk je vast weer terug aan die goede oude tijd dat je vrijgezel was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je vervelende herinneringen hebt aan de liefde! Veel kan ik er niet over mee praten, op mijn jonge leeftijd heb ik nog geen serieuze relatie gehad. Maar ik kan me voorstellen dat het niet leuk moet zijn om bij iemand te zijn die je niet respecteert of aanvaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind 't jammer voor jou dat 't uit is, maar ik begrijp je ergens wel. 'k Zat vorig jaar, zo deze tijd, met dezelfde knoop. 'k Heb ze uiteindelijk doorgehakt & voel me terug vrijer. Niet dat 'k geen man in m'n leven wil, integendeel. Alleen, waar is degene die mij een toekomst met hem gunt?
  Voor de rest kan 'k je enkel nog een virtuele knuffel geven, 't komt wel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het goed zijn, en vrijgezel zijn is soms ook gewoon heerlijk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven en deels heel herkenbaar! Gelukkig voel je je ook fijn als je alleen bent, dat is heel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken hier wel delen van, weet verder niet precies wat ik je nog mee kan geven maar vind het goed dat je toch hebt besloten om dit te delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan me voorstellen dat je het lastig vindt om hier een artikel over te plaatsen, maar soms is het gewoon fijn om even van je af te schrijven! Voor nu ben je er even klaar mee, maar als de juiste jongen langskomt dan zal je je openstellen voor hem. Geef het een beetje tijd! Ik heb op dit moment een relatie van 2,5 jaar en kan me ook geen leven zonder hem voorstellen, want het loopt gewoon heel fijn! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat sterk! Goed dat je zo bij je eigen standpunt bent gebleven. Daar kun je trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed geschreven Desiree. Jouw volgende vriend moet ook voor je door het vuur gaan. Dat hoort bij een relatie.
  Zelf kreeg ik een vriend in mijn moeilijkste periode. Het verbaasde me altijd dat hij me zélfs toen leuk vond. Nu bijna 5 jaar later denk ik wel dat dat ervoor heeft gezorgd dat we het al zolang met elkaar uithouden haha. Maar goed, ook wij hebben geen perfecte relatie. Ik geloof eerlijk gezegd ook niet dat perfectie bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen