december 23, 2015

Wat maakt de feestdagen zo bijzonder?

kerstboom versieren

Alhoewel de feestdagen behoorlijk stressvol kunnen zijn, heeft het ook vele bijzondere kanten. De feestdagen vind ik iets magisch! Al de hele maand december leef ik er naar toe en telkens word ik bewuster van hoe gezegend ik ben. Wat maakt het nou echt zo bijzonder?

'Kerstvakantie' - De vrije dagen staan met stip op nummer 1. In de kerstvakantie gaan we er even tussenuit en heb ik weinig verplichtingen buiten de deur. Hier kijk ik heel erg naar uit! Bijkomen, genieten en relaxt werken/studeren.

Warme sfeer - Wekenlang word je eigenlijk al meegenomen in de hele sfeer. De kerstliedjes die je overal hoort, het hele huis dat wordt omgetoverd, de kaarsjes, de lichtjes die overal hangen en alles wat er in de winkels wordt verkocht. Dit zorgt wat mij betreft voor een heel warm, knus en liefdevol gevoel.

Familie - Veel zullen het niet met me eens zijn, maar ik vind het fijn om tijd met mijn hele familie door te brengen. Ik leefde de laatste tijd op zulke rare tijden en had het zo druk dat ik de mensen om mij heen bijna niet zag. Dit gaan we nu dubbel en dwars inhalen!

Kerstkaarten - Alhoewel het een beetje een traditionele en sociale verplichting is geworden, vind ik het iets moois om kerstkaarten te versturen met een persoonlijke boodschap. Gewoon een kleine blijk van waardering en om te laten weten dat er aan hun gedacht wordt.

Lekker eten - De dieetlijstjes worden voor even aan de kant gelegd en iedereen geniet samen van lekker eten en drinken. Niet geheel onbelangrijk. Winkels liggen vol met speciale kerstartikelen. Heerlijk!

Nieuwe start -
Hoe moeilijk je jaar ook was, de feestdagen doen dit vaak even vergeten. Je wordt bewust van de mooie bijzondere dingen om je heen en bent dankbaar voor alle kansen die je hebt gekregen. Bovendien zie ik het nieuwe jaar, als een nieuwe start met enorm veel mogelijkheden!

Ik wens je hele fijne feestdagen! Geniet van alle bijzondere momenten! <3 

10 opmerkingen:

 1. Kerstvakantie was ook altijd één van de redenen waarom ik de feestdagen fijn vond, maar dit keer heb ik helaas geen kerstvakantie :( Geniet van je vakantie en jij ook hele fijne feestdagen toegewenst <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind kerstvakantie heerlijk!! Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Dankjewel! Jij ook een hele fijne kerst! X

   Verwijderen
 3. Ik kan me hier helemaal bij aansluiten! Behalve de kerstvakantie dan, want die heb ik helaas niet hihi. Ik vind kerstkaarten ook leuk, maar ieder jaar wordt het minder lijkt wel. Mensen hebben vaak geen zin in 'dat gedoe'. Zo jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Gek is dat hè! Ik doe net alsof ik gek ben en stuur nog gewoon kaartjes, haha!

   Verwijderen
 4. Ik vind vooral het eten lekker met kerst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal met je eens! Ik hou van deze periode van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen