januari 08, 2016

10 gedachten tijdens het hardlopen

lidl

Het is precies 9 weken geleden dat ik voor het laatst heb hardgelopen. Wow! Voor mijn gevoel was dit veel korter geleden. Anyway, toen ik vorige week weer mijn hardloopschoenen onder het stof vandaan haalde, viel het lopen me zwaarder dan verwacht. Lees hier mijn gedachten tijdens het hardloopavontuur.

-wekker-  Ohnee! Ohnee! Waarom heb ik dit gisteren ook maar weer bedacht... Mijn bed ligt nog zo lekker! Ik ga toch niet vrijwillig nu de kou in? Ben gekke Henkie niet.

Tjop tjop Dees! Kom op! Geef jezelf een schop onder je kont. Nu je bed uit, aankleden en gaan met die banaan.

Ok. Ok. Vooruit. Ik ga al...

Pff, het voelt net alsof ik een olifant ben. Zo zwaar voelen mijn benen!

Is dat rondje nou nog steeds niet voorbij? Rustig blijven ademhalen Desiree! -5 minuten later- Ik zei nog zo: RUSTIG!

Wellicht loopt het beter in een andere outfit. Ik bedoel je goed voelen is het halve werk.... Toch?

Ohja, dit is goed voor me. Ik vind het leuk en word er blij van. Althans straks als ik klaar ben.

Yes! Het einde is in zicht, nog een kilometer te gaan!

Wauw! Wat ben ik blij dat ik met mijn luie kont het bed heb verlaten én 5 kilometer heb gelopen!

Dit voelt best lekker! Misschien moet ik overmorgen weer gaan.

Ondanks dat ik de volgende dag enorme spierpijn had (wat trouwens mijn eigen domme schuld was), ben ik ontzettend blij dat ik gegaan ben! Als ik eenmaal mijn rondje heb gelopen, gedoucht ben en me heb aangekleed, voel ik me altijd een stuk fitter en energieker! Tijd om het lopen weer langzaam op te bouwen en voor mezelf een aantal doelen op te stellen. Als ik een doel behaald heb, scoor ik een nieuwe outfit... Denk ik... Heel misschien.. Als mijn portemonnee het toelaat...

Zijn deze gedachten herkenbaar tijdens het hardlopen? 

14 opmerkingen:

 1. Haha heel herkenbaar ja! Een hele tijd geleden ging ik ook vaak 's ochtends hardlopen en elke keer dacht ik weer: waarom doe ik dit mezelf aan? Maar je hebt wel gelijk, na het hardlopen voel je je altijd energieker! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel herkenbaar! Soms heb ik van die periodes dan heb ik gewoon zin om elke dag hard te lopen, maar dagen zoals nu.. Dan zit ik toch liever op de bank, oepsie! Ik zou het altijd moeten doen, maar dat is nog best moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha leuke post, en héél herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha heb het een paar keer gedaan en vond het verschrikkelijk de gedachtes zijn dan ook heel herkenbaar en nu doe ik het nooit dus kan ik het lastig zeggen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahaha heel herkenbaar ik heb het al vaak geprobeerd maar toch is het niet echt een sport voor mij denk ik haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat super grappig en herkenbaar! Het is even doorbijten. Helemaal als het koud is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ge-wel-dig geschreven en helemaal mee eens haha ik ben ook zo'n zeur in mijn hoofd... mijn kont drilt.. hij lijkt dik zo'n stuiterbal van achteren, shirtje naar beneden trekken, stroopt weer op! waarom heb ik geen heel wijd en lang shirt.. ik kan dit niet, krijg geen adem etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha super leuk geschreven. zelf loop ik niet hard maar ik kan het me wel voorstellen:D
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar! Helaas stopt mijn gedachte met dat mijn benen zo zwaar als een olifant zijn. Dan heb ik er geen zin meer in. Hardlopen en ik worden nooit meer vrienden

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, die zijn zeker herkenbaar! Leuk lijstje.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het geprobeerd. Hardlopen. Maar het is niet meant to be. En stiekem ben ik gewoon heel lui. Oeps. Leuk lijstje haha. Ondanks dat ik niet hardloop zijn ze wel herkenbaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen