januari 15, 2016

5 weird facts about me #2


Na het grote succes van de eerste '5 weird facts about me ' besloot ik om een vervolg te schrijven. Want ja, ik ben ook maar een mens en ik ben nog lang niet uitgepraat over mijn imperfecties. Benieuwd naar nog meer rare weetjes over mij? Lees dan snel even verder!

Piercing
Enkele jaren geleden mocht ik als cadeau een tragus piercing laten zetten. Deze is tot op de dag van vandaag nog altijd niet geheeld. Dit komt omdat ik er telkens aan blijf zitten. Het is een ware tik geworden om aan mijn piercing te draaien. Niet zo charmant.

Cappuccino met cacaopoeder
Je leest het goed. Cappuccino met cacaopoeder. Heer-lijk! Aangezien ik op school de koffie niet alles vind, heb ik deze nieuwe combinatie uitgevonden. Vraag me niet hoe ik hier ooit op ben gekomen, haha!

Knieperd
Oké, deze uitspraak is volgens mij typisch Drents, maar ik ben een echte knieperd. Ik ben net Dagobert Duck. Het liefste broed ik op mijn geld en geef ik zo weinig mogelijk uit. Ik weet tot op de cent nauwkeurig wat er iedere maand in komt en wat eruit gaat. Echte grote bedragen uitgeven, durf ik helemaal niet!

Heilig haar
Mijn haar dat is een verhaal apart. Het is heilig! Hoe mijn haar zit beïnvloed mijn hele gesteldheid. Op dat gebied kan ik erg onzeker zijn. Zit het niet dan durf ik mezelf spontaan niet meer te vertonen in het openbaar. Als iemand anders aan mijn haar zit, word ik lichtelijk agressief. Oftewel betreden op eigen risico.

Praten voor de groep
Ondanks dat ik tot zekere hoogte best wel lak heb aan wat andere mensen van mij vinden, heb ik een hekel aan praten voor een groep mensen. Ik krijg al buikpijn bij het idee en wil het liefst alles tot in de puntjes nauwkeurig voorbereiden. Met klotsende oksels en stressvlekken vertel ik (vaak) wel een overtuigend verhaal. Ik moet altijd eerst over een grote drempel.

Nu mag jij met de billen bloot! Wat is een raar feitje over jou? 

25 opmerkingen:

 1. Knieperd, daar had ik nog nooit van gehoord haha. Oké, wij zijn hierin dus precies hetzelfde zo te lezen... Wat grappig dat je haar zo heilig is voor je. Ik zou er niet aan durven te komen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha knieperd had ik nooit van gehoord! Ik geef soms iets te makkelijk veld uit.. Kleding koop ik nog maar weinig, maar ik ben nu over gestapt op verzorgingsproducten haha...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook verschrikkelijk om voor een groep mensen te praten hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind knieperd een hele leuke term :D Die piercing gaat niet ontsteken toch? Lastig om er vanaf te blijven iig. Grappig om te lezen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha een knieperd XD ik ken dat woord nog niet met die betekenis, maar ik ben dan ook pretty much zeeuws ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben vandaag nog met mijn sjaal achter mijn tragus piercing blijven hangen! Zo vervelend! Leuke feitjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knieperd. Nog nooit van gehoord haha. Snap dat je haar heilig is. De mijne ook nadat mijn vriendin 'even mijn haar wilde knippen'. Het werd schouderlang, en scheef :( !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat over je haar herken ik helemaal. Als mijn haar naar mijn idee niet goed zit voel ik me minder goed en ook onzeker. Leuke post trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Cappuccino met cacaopoeder!? Haha, daar heb ik nog nooit van gehoord. Leuke post, alweer! Mijn haar is ook echt heilig hoor. Erg herkenbaar! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben niet Drents, maar het woord knieperd ken ik wel en ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek (maar mijn familie is weer grotendeels Twents, dus soms haal ik dat door elkaar). Zelf ben ik juist iets te makkelijk met geld uitgeven haha. Ik herken het trouwens heel erg dat je het niet fijn vind als mensen aan je haar zitten, ik word er altijd een beetje kriegelig van haha! Zelf mijn vriend mag er nauwelijks aanzitten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knieperd, ik woon in Friesland maar ken dat woord dus wel! Ik gebruik het ook wel eens als ik dat dus van iemand vind, haha! Dat je een tragus piercing heb gehad; pffff ik zou het nooit durven.. Leuk artikel Desiree!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In de laatste twee herken ik mezelf volledig haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan er ook niet tegen als mensen aan mijn haar zitten en mijn haar kan mijn dag goed maken of verpesten haha! En praten voor een groep, verschrikkelijk. Vandaag had ik nog een halve black-out in de klas...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Cappuccino met cacao-poeder, klinkt serieus goed! Ik doe het wel eens met kaneel, maar deze variatie ga ik ook eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Knieperd zijn is niet mis, daar wordt je alleen maar rijker van. ;-) Over praten voor de groep, gelukkig bent je niet de enige, er zijn zoveel mensen die daar last van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor de groep praten.. Ik herken het! Ik krijg ook stressvlekken en kriebels in mijn buik, verschrikkelijk! Maar eigenlijk merkt niemand het dat ik zenuwachtig ben haha! Je bent écht niet de enige.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha broed ik op mijn geld.. Had ik dat maar, ik ben echt een big spender.. Ook niet echt goed want wil toch wel eens op mezelf gaan wonen ergens dit jaar, maar waar ik dat van ga doen?
  Je tragus nog steeds niet geheeld!? Dat is wel heel lang dan hoor! Geen pijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Aaaah wat leuk om je op deze manier beter te leren kennen. Dat je haar je humeur kan beïnvloeden herken ik helemaal haha. Het moet gewoon perfect zitten. En niemand mag er aankomen, dat is gewoon not done!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jaa een cappucino met cacoapoeder, dé oplossing voor slecht koffie inderdaad, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hee wat leuk, een naamgenoot! Ik vind koffie met chocolademelk ook erg lekker, dat is eigenlijk bijna hetzelfde als cappucino met cacaopoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haha, ik ben denk ik ook een knieperd... ik wil zoveel mogelijk verdienen, maar niks uitgeven. Ooh, ik heb er ook een hekel aan als m'n haar niet mooi zit. Het liefst verstop ik me dan onder het bed. Klinkt allemaal herkenbaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk artikel haha! Ik heb als tik dat ik niet een serie kan kijken, zonder dat ik daar iets lekkers bij eet: ik ben een echte gezelligheidseter en laat ik nou net veel series kijken... gelukkig sport ik nog een beetje haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Praten voor een grote groep is voor mij een hél! Ik schrijf liever een verhaal dan dat 'k 't moet gaan voordragen. In 't lager onderwijs had 'k zang & dichten, waar 'k van elk 1 iets moest zingen & voordragen. We moesten echter wel alles instuderen & op het moment zelf kregen we een titel van de leraar. Ik was zo zeker van m'n stuk & begon te zingen. Maar de klas inclusief de leerkracht begonnen te giechelen & te lachen. Ik wist niet wat er gebeurde & was eigenlijk wel kwaad aan 't worden. Tot ze mij vertelden dat 'k 2 liedjes door elkaar zong *oeps* Nooit voel 'k mij nog zeker op een podium HAHA

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Haha ik snap wat je bedoelt met "mijn haar is heilig". Ik heb precies hetzelfde en stel het naar de kapper gaan daarom ook zo lang mogelijk uit. Moet ik dan toch naar de kapper (want, dood haar) vraag ik de kapper om er zo min mogelijk aan te veranderen en zo loop ik al heel wat jaartjes rond met lang haar haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen