januari 13, 2016

'Ik ben geen workaholic. Ik werk om te relaxen.'

Desiree Wanders

Al vanaf dat ik heel klein ben, leg ik de lat erg hoog. Onbereikbaar hoog. Ondanks dat het niet altijd een handige eigenschap is, heeft het me wel gebracht tot waar ik nu ben. Ik bijt me overal in vast. Net zolang totdat het lukt en ik tevreden ben. Vroeger was het bijvoorbeeld al met het leren van skeeleren. Het heeft vele blauwe plekken en littekens opgeleverd, maar Desiree moest en zou het kunnen. Nu een aantal jaren later is er nog altijd niks veranderd.

Ik stel doelen. Deze schrijf ik op en wil ik nastreven. Doelen voor op korte termijn, maar ook doelen voor later.

Wie kan zeggen dat hij of zij op 19 jarige leeftijd al een jaar lang een eigen onderneming heeft en derdejaars student is aan het conservatorium?

Even voor het beeld:
4 dagen per week ga ik hele dagen naar school. Ik studeer dagelijks 2/2,5 uur trompet, schrijf een eigen lesmethode, bereid mijn lessen voor en ben ongeveer 8 à 10 uur in de week aan het werk als docent in de ruimste zin van het woord. Daarnaast speel ik in een aantal orkesten, ensembles en val ik in bij vele verschillende orkesten/projecten. Om het nog maar niet te hebben over de concerten die ik geef én het onderhouden van mijn blog.

Bijzonder
Pas wanneer ik met leeftijdsgenoten praat of voor even weer contact heb met oude middelbare school vrienden, besef ik pas waar ik mee bezig ben. Dan wordt het me duidelijk dat ik me met hele andere dingen bezig houd. Iedereen vind het maar bijzonder terwijl het voor mij de normaalste zaak van de wereld is...

quote


Workaholic
Ik houd me bezig met carrièredoelen, wil meer kennis van zaken hebben, werk aan mijn zakelijke en economische kant. (Iets wat ik overigens enorm interessant vind!) Ik doe mijn administratie en daarnaast probeer ik mezelf te onderscheiden van anderen door zo vernieuwend mogelijk te zijn.

Soms wil ik zo graag en zoveel dat ik vergeet te leven. Het lijkt er wel op alsof ik verslaafd ben. Een 'workaholic' wordt zo iemand wel eens genoemd, haha. Het klinkt wellicht gek, maar ik werk om te 'relaxen'.

Die quote kwam ik toevallig tegen op internet en die is zo enorm op mij van toepassing. Ik zou niet weten wat ik zou moeten als ik dag in dag uit geen verplichtingen en/of drukke agenda zou hebben.

Good life
Begrijp me niet verkeerd. Een paar dagen niks doen, vind ik heerlijk! Net zoals het maken van bijzondere reizen en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Want zonder die lieve mensen om mij heen hebben al die andere dingen geen betekenis.

Echter zou ik er niet aan moeten denken om dagelijks met mezelf opgescheept te zitten. Nee, ik ben bang dat ik dan rijp voor een inrichting zou zijn. Ontzettend blij ben ik met alle kansen die ik in de afgelopen jaren heb gekregen en dankbaar ben ik voor alles wat ik iedere dag maar weer mag leren. Ik geniet van het feit dat ik de mogelijkheden heb om keihard te werken en in staat ben om mezelf te ontwikkelen.

Voor nu leg ik de laptop weg en ga ik nog even weer aan het werk! ;-)  

Ben jij ook een workaholic? Of doe je het liever wat rustiger aan?

22 opmerkingen:

 1. Haha ik was vroeger juist liever lui dan moe, sinds ik moeder ben heb ik het ook altijd druk met van alles en nog wat. Al kan ik af en toe ook gewoon twee uur op mijn kont zitten Candy Crushen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, je doet inderdaad erg veel. Maar zolang je je er goed bij voelt er ook regelmatig eens rust neemt, is dat alleen maar fijn natuurlijk. Zelf doe ik het liever wat rustiger aan, hoewel, ik zit er wat tussenin denk ik. Ik kan niet een hele dag niets doen, en vind het ook fijn om na het werk nog lekker aan m'n blog bezig te zijn en dingen te ondernemen. Maar 's avonds rond 21u hou ik het wel voor bekeken en dan kan ik echt genieten van lekker nog een paar uurtjes tv kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, Desiree. Ik heb zoveel bewondering voor jou. Elke keer als ik weer lees wat je zoal doet, sta ik versteld. Ik vraag mij dan wel eens af hoe je dat allemaal toch doet. Je bent een enorm harde werker en als je iets wilt, ga je ervoor. Dat vind ik echt heel tof! Het is voor jou de normaalste zaak van de wereld, maar ik heb er zeker bewondering voor! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt een super eigenschap, want als je ergens voor gaat, ga je er ook écht voor. Zo ben ik zelf ook, het kan nooit goed genoeg. Je moet er alleen zelf niet aan onderdoor gaan natuurlijk. Je bent altijd bezig, soms hoort dat bij iemand en dat hoort dus ook bij jou. Ik ben zelf ook wel een beetje een workaholic, als ik niks te doen heb voel ik me nutteloos en pak ik gelijk weer iets erbij zodat ik bezig ben. Topper ben je desiree! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook fijn om dingen om handen te hebben, vooruitgang te boeken en resultaten te zien. Voor mij ook de reden om binnenkort weer met een studie te starten. Daarnaast wil ik blijven werken, het bloggen weer wat meer oppakken etc. Ik herken me wel een beetje in jou, alleen ben jij nog een overtreffende trap haha. Ach, zolang je niet overwerkt raakt, lekker doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lekker druk leven vol met leuke dingen heb jij! Althans, de dingen die jij doet lijken mij leuk. Ik hou ook van veel bezig zijn en doelen te behalen. Helaas is het door mijn lichamelijke gedoe niet altijd mogelijk om veel te kunnen doen. Helaas, maar niks aan te doen. Ik haal er uit wat er in zit op een dag en dat geeft alsnog wel voldoening gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow ik vind dat je heel goed bezig ben zeg! En er is niks mis mee om de lat wat hoger te leggen. Ik heb voor het eerst een baan gevonden in mijn leven die ik echt zo leuk vind dat ik mezelf nu ook een workaholic kan noemen, vroeger was dit wel anders. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat knap van je, je hebt echt al veel bereikt zeg! Je mag trots op jezelf zijn (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als iets echt onder mijn doelen valt, bijt ik me er echt in vast en ben ik ook zo'n workaholic. Als het me niet zo interesseert ben ik het tegenovergestelde. Je bent een hele harder werker en mag trots zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij hebt al veel bereikt op zo'n jonge leeftijd. Ik wou dat ik meer zo was geweest toen ik 19 was! Daar kun je trots op zijn. Ik werk graag, maar ben ook erg op mijn vrije dagen gesteld! Liefs ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij hebt al veel bereikt op zo'n jonge leeftijd. Ik wou dat ik meer zo was geweest toen ik 19 was! Daar kun je trots op zijn. Ik werk graag, maar ben ook erg op mijn vrije dagen gesteld! Liefs ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een werkpaard ben jij meis. Compliment. Ik word dat wel steeds meer, maar toch vind ik het ook fijn om niks te moeten op zijn tijd. Mede door mijn ADHD heb ik tussen drukke dingen ook rustmomentjes nodig anders wordt het een beetje teveel. Wat betreft mijn blog ben ik wel heel erg gedreven. Het liefst ben ik er dag en nacht mee bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, wat knap van je! Echt heel goed hoor. Ik vind het fijn om hard te werken, maar houd ook heel erg van niets doen, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Same here! Het leven van een muzikant, als je op je kont zit kun je er net zo goed mee stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel knap van je, ik heb bijna niet gewerkt en lig nu ook alweer een week in bed. Hoewel het soms klote is, vind ik niet werken ook wel prima. Ik vermaak me écht prima haha. Al zou ik toch wel graag willen werken hoor, heb ik tenminste wat meer geld haha. Wie weet kan het binnenkort weer

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeetje, als je zo eens opsomt wat je doet op een dag dan kan ik niet anders dan respect voor je hebben. Ik kan met mijn fulltime baan vaak niet eens de dingen doen die ik wil en jij propt alles in je 24 uur. Goed juist dat je je prioriteiten ergens anders hebt liggen! Met hard werken kom je er :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een druk leven zeg! Respect meid. Zo geraak je pas echt ver in het leven!
  Mooi geschreven trouwens :)

  Liefs, Valérie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik herken het, maar ik heb de slechte eigenschap om dan te klagen over hoe druk ik het wel niet heb. Onzin eigenlijk, want ik doe het mezelf aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, dit herken ik zo goed. Ik werk het liefst elke dag, elk uur. Geld verdienen, maar vooral ook mijn kansen, contacten, kennis en vooral ervaring vergroten. Ik heb dagenlang 16 uur op een dag gewerkt. Het kan soms heel vermoeiend zijn, maar achteraf ben ik er altijd trots op. Vooral dat met jezelf een dag in één ruimte zijn... dat gaat nieeeet goed. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen