maart 10, 2016

Reizen met alleen handbagage

tips

Reizen met alleen handbagage...

Nooit gedacht dat ik daar ooit mee in aanraking zou komen. Toen ik mijn stedentrip naar Parijs boekte, moest ik er toch echt aan geloven. Ik kreeg het al spaans benauwd bij het idee dat al mijn spullen voor 5 dagen in dat mini koffertje zouden moeten passen. Ik zag mezelf al rondlopen in de meest onflatteuze outfits met een ontploft kapsel en mislukte make-up. First world problems!

Het probleem begon al met de afmetingen van de koffers. Mijn ouders waren er heilig van overtuigd dat wij op zolder een koffer hadden liggen dat 'speciaal voor handbagage' was. Controlefreak als ik ben, ging ik op het internet opzoek naar alle regels voor het reizen met handbagage en snel kwam ik er achter dat dat zo simpel nog niet was.

Ieder vliegtuigmaatschappij hanteert andere regels qua afmetingen van de koffers. Wij vlogen met KLM en je raadt het al, de koffer die wij op zolder hadden liggen was 5 centimeter te breed. Hals over kop ben ik naar de stad gereden om een nieuwe koffer aan te schaffen. Voor €28,- kocht ik bij de Action een grijze fashionable koffer. Stiekem was ik bang dat de wielen er al aflagen voordat ik ├╝berhaupt op Schiphol zou staan, maar niets is minder waar. De koffer heeft zijn werk erg goed gedaan!

Omdat ik toch in de stad was, vloog ik bij de Hema naar binnen om daar een tasje te kopen met allemaal mini flesjes die je zelf kunt vullen met vloeistoffen. Aangezien ik allergisch ben voor bepaalde soorten shampoo's, conditioners, zeep en noem maar op, leek het mij wel zo verstandig om mijn eigen producten over te gieten in mini's. Zo gezegd zo gedaan!

Een beetje creatief zijn en de vloeistoffen die ik dagelijks gebruik passen met gemak in een afgesloten zakje.

Reizen met alleen handbagage is zo gek nog niet. Less is more.. Note to self: let shit go and relax! 

Heb jij wel eens met alleen handbagage moeten reizen? 

12 opmerkingen:

 1. Ik had t ook een keer, was prima te doen al zeg ik het zelf! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb het zelf ook eens gedaan, werkt super fijn! Hoewel een koffer inchecken en gewoon AL je zooi meenemen ook niet slecht is :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah had ik ook een keer gedaan! werkt helemaal super liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb dit nog nooit moeten doen, lijkt me wel eens leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb dit nog nooit moeten doen, lijkt me wel eens leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben dit ook een keer 'moeten' doen. Het is even schrikken haha, maar meestal gebruik je het meeste toch niet. Inderdaad, less is more!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed heb je dit weten op te lossen met een budget koffer van de Action. Ik begrijp je wel maar toch ik voor 3 weken naar Mexico ging moest ik toch voor een grote koffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het altijd veel werk maar uiteindelijk past het wel zeker als je maar een paar daagjes gaat maar toch reis ik liever met koffer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik neem eigenlijk altijd mijn trolley (als handbagage) mee op vakantie. Of ik nou 1 of 4 weken weg ga haha..

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het zeker voor stedentripjes ideaal! Hoef ik niet bij te betalen en heb je dat gezeul met die koffer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het heeft voor- en nadelen vind ik, wel heel fijn voor stedentripjes! Alleen even goede keuzes maken mbt wat je meeneemt ;)

  BeantwoordenVerwijderen