maart 16, 2016

Slaapdagboek

slaapdagboek

Als conservatoriumstudent en eigen baas zijn mijn weken nooit hetzelfde. Mijn slaapritme is daarom ook vaak ver te zoeken en juist daarom leek het mij zo interessant om aan de I love sleep challenge deel te nemen. Samen met een select groepje bloggers ga ik de strijd aan!

Emotionele week
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niet de meest ideale week heb uitgekozen om mijn slaapdagboek bij te houden. Afgelopen week was namelijk een erg bewogen week waarin we in een achtbaan zaten van emoties wat betreft onze hond, een week waarin ik enorm labiel was en een aantal lange dagen had.

Opdrachten
De hele week moest ik iedere dag een opdracht uitvoeren die je zou kunnen helpen met een betere nachtrust. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een heel aantal opdrachten onbewust iedere dag al uitvoer. Zo drink ik geen caffeïne (en al helemaal niet 's avonds), slaap ik altijd in een donkere kamer en ben ik dagelijks minstens een uur (wandelend) buiten te vinden.  

Genoeg gepraat.. Laten we snel gaan kijken naar mijn slaapdagboek van vorige week.

slaapdagboek
slaapdagboek'

Wat heb ik geleerd? 
Iets wat ik eigenlijk al wel heel lang wist, is dat ik relatief veel slaap nodig heb om goed te kunnen functioneren. Ondanks dat veel mensen roepen dat je bedtijd eigenlijk het allerbelangrijkste is, was ik veel te eigenwijs om dat te geloven. Tot deze week. Een aantal dagen was ik door concerten erg laat in huis en dit was gelijk te zien aan de 'mood' waarmee ik wakker werd.

Note to self:

- Eerder gaan slapen!

- Vaker mijn bed verschonen. (Zo'n heerlijke geur slaapt toch wel het aller lekkerste!)

- Niet de dag eindigen en beginnen met mijn telefoon...
 
Nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar jouw slaapritme! Ga jij dagelijks rond dezelfde tijd naar bed?
                                                                                                   Ik ben uitgedaagd door Living Comfort 

10 opmerkingen:

 1. Herkenbaar hoor! Zo'n raar slaapritme. Ik neem mezelf iedere dag weer voor om 'op tijd' te gaan slapen, maar vaak mislukt dit... Er zijn zoveel belangrijkere dingen dan slapen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ideaal om dit zo bij te houden, zo kun je precies zien wat wel en niet goed gaat. Handige tips geef je, ik moet ook veel vaker eerder op bed gaan.. Het is altijd zo snel weer laat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook echt heel veel slaap nodig haha. Wel heel interessant dit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig om te zien eigenlijk! Voor het slapen zit ik ook altijd nog even op mijn telefoon en wanneer ik wakker wordt ook.. moet ik ook gaan afleren. Handige tips heb je gegeven. Mijn bed verschonen moet ik ook wat vaker doen. Is altijd zó heerlijk om een verschoond bedje in te kruipen <3.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dat ook hoor, veel slaap nodig. Toch zeker wel een uur of 8. Dan ben ik het gezelligst :) Rot om te lezen dat je een emotionele week hebt gehad. Hoe gaat het nu met de hond? Heb wel iets voorbij zien komen, maar weet niet precies wat er aan de hand was!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook veel moeite om op tijd in mijn bed te liggen en te gaan slapen. Als ik geen school zou hebben in de ochtend, kan ik makkelijk pas om 3 uur pas gaan slapen. Maar ik merk zelf ook dat hoe minder ik slaap, hoe minder ik kan doen de volgende dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah ja, slaap is echt wel belangrijk hoor. Ik MOET minstens 8 uur slaap hebben en ben daar ook wel heel streng in voor mijzelf. Tuurlijk komt het wel eens voor dat ik een nacht van 5 uur heb, maar dat merk ik zo ontzettend lang aan mezelf en aan mijn lichaam. Ik hoop dat je je nu wel wat beter voelt, al weet ik niet helemaal wat er aan de hand is..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vaker mn bed verschonen.. ook maar eens doen ja. Zo'n vreselijke klus met 1 hand.. altijd hulp nodig. Haha. Maar goed.. de ene keer gaat slapen prima.. de andere x slaap ik hooguit 2uur.. dramaa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, interessant dat je dit bijhoudt! Moet ik misschien ook eens doen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen